Anasayfa - Haberler -

Eğitimde Yapay Zekâ Uygulamaları Uluslararası Forumu raporu yayımlandı

30.09.2020 - Written by Onur ALTUNTAŞ

Forumda gerçekleştirilen grup tartışmalarının analizine dayanan rapor, yapay zekânın eğitim politikalarındaki yeri, yapay zekâ uygulamaları ve yapay zekâ teknolojisini üç ana başlık altında ele alıyor.

Raporda, yapay zekâ uygulamalarının eğitim süreçleriyle nasıl bütünleştirilebileceği ayrıntılı bir şekilde inceleniyor. Özellikle dil eğitimi, dijital eğitsel oyunlar ve öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik yapay zekâ destekli araçların kullanımıyla eğitimde verimliliğin artırılması ve kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimlerinin nasıl geliştirilebileceği üzerinde duruluyor. Bu bağlamda; yapay zekânın öğretmenler ve öğrenciler için önemli fırsatlar sunduğu, kariyer yönlendirme ve öğrenme süreçlerinde yeni dinamikler oluşturabileceği vurgulanıyor.

Ayrıca raporda uyarlanabilir öğrenme sistemleri, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileri ile veri analitiği gibi yeni yapay zekâ teknolojilerinin eğitimdeki etkileri de ele alınıyor. Bu teknolojilerin öğrenci performansını iyileştirme ve öğretim süreçlerini daha etkileşimli hâle getirme potansiyeli olduğu ifade ediliyor. Yapay zekânın eğitimde daha etkili hâle getirilmesi için merkezî yönetim sistemlerinde ve sınıf içi uygulamalarda bu teknolojilerin daha yaygın kullanılmasının gerekliliği vurgulanıyor.

YEĞİTEK Genel Müdürlüğü, bu rapor doğrultusunda Türkiye'nin eğitim sisteminde yapay zekâ entegrasyonu için kapsamlı bir yol haritası hazırlayacak; yapay zekânın eğitimde etkili bir şekilde kullanılmasına yönelik adımlar atılmasını sağlayacak.

Rapora ulaşmak için tıklayınız.

Yasal Uyarı: Bu sitede yayınlanan her türlü ses, görüntü, yazı içeren bilgi ve belge, ticari marka ve her tür fikri mülkiyet hakkı , ilgili markalara aittir, yalnızca sahipleri tarafından ve sahiplerinin izni ile kullanılmaktadır ve telif hakları kapsamındadır. ©